annjoh

Här händer det viktiga saker minsann... Ajjemän.

B2...

Publicerad 2009-05-27 21:30:45 i Allmänt,

Ett "klassisk" folkmusiklåt består av två repriser, och man spelar oftast varje del två gånger, alltså AABB. När man talar om dessa repriser kallar man dem ofta A1, A2 osv.

Livet här på Birka närmar sig slutet med stormsteg, vare sig jag vill det eller inte. Mentalt gör jag allt vad jag kan för att krampaktigt hålla kvar i allt det som är min vardag. Sommarlov, visst, jättekul, men hur ska jag överleva utan min klass? Vem ska kalla mig Superlame? Med vem ska jag säga "eller GÖR det det?" Vem ska spela mandola när jag vill planka Frifot-låtar, och vilka ska få mig att bli rusig av lycka över att få finnas till en helt vanlig, trist onsdagseftermiddag? Allra käraste, finaste klassen! Ni har fått mig så lycklig det här läsåret!

Jag har packat ihop mina pinaler i resväskor, vars förvaringspotential jag hoppas välsignas ytterligare till på fredag. Jag håller som bäst på att sopa golv och torka hyllor. Väggarna är kala och opersonliga, och det är skolans intetsägande gardiner som hänger i fönstret.  Det enda som egentligen kommer att påminna om mig är stearinfläcken som jag lyckats åstadkomma bakom elementet.
Onsdag idag. Avslutning på fredag. Vare sig jag vill eller inte, så är vi onekligen inne och spelar på B2...

saker som man blir olycklig av...

Publicerad 2009-05-18 00:13:38 i Allmänt,

Eftersom jag ändå är inne på det här med listor...

Internatköket. Kära musikelever tillika kökskompisar. Hoppas att ni får kul i Prag. Hoppas att ni får lika kul när ni kommer hem efter en vecka och ser hur naturen haft sin gilla gång på allt som ni lämnade efter er i köket. Halvruttna champinjoner, bulgur i en kastrull, makaroner och annat äckel i diskhon, en tallrik med nudlar osv osv.
Jag och Hanna har barnsligt nog röjt ena sidan av bordet och tänker använda den i veckan. Resten lämnas åt sitt öde.

Vårt kylskåp. Att städa ur det var minst sagt en traumatisk upplevelse... Vad var det där rosa klegget egentligen? Hur har Erin lyckats smula ner så mycket och kleta ut så mycket smör? Och alla hårstrån..?!

Tvättmaskinen Nästa gång jag tvättar ska jag banne mig sitta och bevaka tvättmaskinen, så att jag ser när det lilla strumpätarmonstret slår till, sen ska jag fånga det och tvinga det att visa var det har gömt alla mina strumpor! Ja, förutsatt att det inte äter dem på en gång alltså... Då lär det ju vara kört.

Höftleder Jag har ju sagt åt den att sluta göra ont nu, och verkligen joggat jättelite i flera veckor nu. Vad är felet? Skärpning!

sånt man blir lycklig av

Publicerad 2009-05-16 19:41:37 i Allmänt,

Bloggengagemanget är ganska lågt just nu... Finns mer spännande saker att tänka på. Och tro mig, det gör jag :P
Tänkte dock uppdatera med en liten lista. Det sägs ju att det är de små sakerna som gör det, så här kommer en förteckning över saker som lyfter min tillvaro.

* Min nya väska. Jag som tidigare varit en stor förespråkare för rejält tilltagna handväskor, har nu fallit för modetrenden och skaffat mig en liten väska i skinnimitation. Och vi trivs så bra tillsammans. Löv att först sajt.

* Kramar. Man borde kramas mer! Förutsatt att det är en ärlig och varm kram.

* Rostade kikärtor. Mums! Man kan till och med inbilla sig att det är nyttigt, och ta några till.

*Komplimanger. Trevligt både att få och ge. Alltid uppmuntrande att nån är snäll mot en, och det känns bra i magen att vara snäll också.

*Grovt bröd. Jag skulle lätt kunna leva på mackor lääänge.

*Sol och värme. Jag är helt enkelt inte byggd för att frysa.

Till listan bör även tilläggas: Vänner, musik, min kudde, kärlek, te, våren, mjukisbyxor, keso, fiolen, choklad, bra böcker, glädje

bajs

Publicerad 2009-05-08 22:06:37 i Allmänt,

Jag fattar inte hur jag tillåtit mig vara en sådan idiot den senaste tiden, och inte tagit tag i mig själv och övat på de låtar som jag tänkt söka med på tisdag!! Jag kan lika gärna skicka in en apa iförd clowndräkt och med en fiol i handen när det är min tur. Mina mardrömmar, där juryn bett mig avbryta, för att medlidsamt fråga "hur tänkte du egentligen när du sökte hit? du kan ju inte spela." känns plöstligt inte alls orealistiska.
Jag har knappt spelat piano på ett år. Att börja öva fem dagar innan sökningen är INTE en bra taktik! Att jag dessutom inte kommer ha någon tillgång till ett piano på måndag gör mig inte ett dugg lugnare.
Fiolspelandet låter bara skrutt. Får inte fram nån ren ton, och allt blir bara medelmåttigt. Jag hoppas att jag håller takten, för min fot har fortfarande inte helt och hållet återhämtat sig från sin polsketakt-koma.
Bajs också.
Självförtroendet verkar ha åkt på semster, kanske till Sydafrika, eller nåt annat ställe som befinner sig alldeles för långt bort från mitt psyke. Hade varit trevligt om vi kunde konferera lite på tisdag. Jag begär inte mycket. Ett Skype-samtal? Bara så att jag överlever dagen, sedan kan jag nog klara av att leva i ett gnagande tvivel på mig själv, tills dess att det väljer att avbryta ledigheten och återvända.
Vetskapen om att jag bara har mig själv att skylla gör att jag känner mig ännu mer som en efterbliven tölp.
Jag vill bara gråta.

förbenat..!

Publicerad 2009-05-04 16:59:20 i Allmänt,

Idag tog min bestämda vilovecka från joggningen slut, och följdaktligen drog jag på mig min mycket vackra (inte) ceriserosa vindjacka, och gav mig ut i duggregnet. Frustrerande nog gav höften sig till känna ganska snart. Inte så mycket till en början, men mot slutet var jag tvungen att stanna och gå en bit. Men vad sjutton?! Jag är alldeles för ung för det här! Okej att jag inte har de bästa generna vad gäller just höfter, men 19 år?! Dessutom har jag inte överansträngt mig eller nåt, det  kom bara helt random. Blä! Show some mercy..!

Just nu sitter jag och väntar på att min kära moder ska ringa, så att hon kan hjälpa mig att författa ett mail angående min fiolförsäkring. Sånt känns fortfarande jobbigt för min fortfarande färska vuxenhjärna. Tur för mig att jag har mamsen, tills jag blir vuxen på riktigt.

I natt satt jag och pratade med en vän om märken på toalettstolar. Aningens otippat, men icke desto mindre trevligt (på skolan har vi Gustavsberg, vad har du?). Jag har dessutom aldrig varit så här insatt i ishockey-VM förut.

Vi har möss på internatet. Känns lite skabb. Ungefär som mitt rum för tillfället. Dammallergiker bör hålla sig på behörigt avstånd.

suck

Publicerad 2009-05-02 22:38:53 i Allmänt,

Ikväll är jag otålig, rastlös och uttråkad. Inte riktigt hungrig, men inte riktigt mätt heller... Sugen... Försöker kroppen säga att jag inte ätit lika mycket socker idag, som de senaste två veckorna? Den kan få ropa, någon gång måste den dåliga trenden brytas.

Ikväll tycker jag inte om att jag har en förmåga att tänka sönder och överanalysera saker. "Notera- släpp" har aldrig varit min stil riktigt. Jag är mycket bättre på att gå in på saker på djupet, värdera ögonkast och bryta ner samtal till stavelser för att hitta eventuella dolda budskap. Att jag sen aldrig lär mig att mina analyser oftast är felaktiga verkar inte ha någon betydelse för min analytiska del av hjärnan. Ikväll är det dessutom så illa att jag analyserar saker som inte ens har hänt. Jag borde kanske satsa på att gå och lägga mig hyffsat tidigt istället?

Nu har jag inventerat i mina garderober och lådor, och gjort en lista över allt som kan skickas med faster och magasineras i Vinäs över sommaren. Mitt liv som jämtlänning börjar sannerligen lida mot sitt slut, och de sista veckorna kommer jag att få tillbringa utan gardiner, matta eller andra småsaker som gör ett rum trevligt att befinna sig i. Jag tror dock att jag kommer att överleva detta utan bestående framtida men.

Jag funderar också på om jag borde komma på nån reservplan för mitt framtida liv, om jag nu inte skulle bli antagen till någon av tänkta folkmusikskolor. Att flytta hem känns inte särskilt lockande, och inte ens som ett alternativ... Jag kanske skulle ta och se om jag hittar nån bibelskola som skulle kunna locka? Synd bara att de flesta skolor redan haft sista ansökningsdatum...

hejs.

men... jaha... varsågod då. hoppas att det smakade!

Publicerad 2009-05-01 22:02:25 i Allmänt,

Det är inte så att jag inte vill låna ut mina saker till folk. Men jag föredrar att de frågar först, innan de tar nåt.
Ikväll tänkte jag göra lite kakao, för att stilla ett tillfälligt chokladsug. Jag hade med mig ett nästintill halvfullt kakaopaket hemmifrån, så jag visst att det var ingen ko på isen (dock borde jag ha insett att isen är så svag nu, att kon skulle sjunkit på en gång). När jag öppnade kakaopaketet fanns det ungefär en tesked kvar i botten.
Jaaahaa... Om man ska låna/ ta så kan man väl som sagt fråga först? Eller i alla fall lämna en lapp efteråt? Särskilt när man totalt länsar paketet. Snudd på fräckt att ta allt som finns kvar.
Men såatteh... Så var det med den kakaodrickningen...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela