annjoh

Här händer det viktiga saker minsann... Ajjemän.

{Föreställ dig ett ljud i bästa Chubaka-anda}

Publicerad 2010-08-25 11:20:46 i Allmänt,

Jag jobbade min sista dag i måndags. Redan igår förmiddag drabbades jag av gravt uttråkningssyndrom.
Det regnar.
Nu har alla ur min umgängeskrets lämnat Gislaved.
Det ösregnar.
Jag har till och med löst korsord med Evald.
Det REGNAR!
När jag kommer till Salamanca (om jag inte hinner aaaavlida innan dess) kommer alla att fråga varför jag har fyrkantiga ögon. Jag ska försöka komma på nåt dräpande svar. Trots allt har jag ju över en månad på mig...
Nåja. Man ska väl inte klaga. De 33 chilenska gruvarbetarna lär ju vara fast i minst 3 månader till där nere i mörkret. Fast iofs. De har ju varandra.Vadå kommatecken?

Tämligen värdelöst

Publicerad 2010-08-24 20:50:10 i Allmänt,

Jag äger ett par onekligen välsignade örhängen. Inte så att de förekommer i överflöd - nej, det är bara två enkla fejkpärlor. Inhandlade på Ur&Penn för den hisnande summan 29 kronor. Så på det sättet är de inte alls speciella. Flitigt använda också, så de börjar tappa lite av sin forna glans, men vad kan man egentligen vänta sig för 29 kronor?
Nåväl, nu är det ju inte priset som är det väsentliga.
Jag tycks vara drabbad av en slags tappa-det-ena-örhänget-förbannelse. De senaste två åren har jag tre halva par (dock lyckades jag faktiskt tappa båda örhängena en gång förra vintern när jag promenerade hem till Birka från Östersund, och var tillräckligt dum att fortsätta gå på en väg som enligt skylten var både privat och en återvändsgränd (hur mycket åsna måste man vara för att envist/dumt klampa vidare när det uttryckligen står "Här upphör allmän väg"?!). Det slutade med att jag fick åla mig upp genom ett mycket snöfyllt dike för att komma upp på allmän väg igen. Istället för att gå tillbaka ca 200 meter...), och naturligtvis är det alltid favoritörhängena som drabbas (ganska självklart när man tänker närmare på det).
De här små oansenliga pärlörhängena verkar dock fungera lite som en boomerang - de kommer alltid tillbaka.
Förra våren sov folkmusikklassen över hemma hos vår lärare på Rödön (som inte är en ö), och när det var dags att krypa till kojs placerade jag nämnda örhängen på en filt på en stol innan lampan släcktes. En liten stund senare behövdes filten av en person som tyvärr inte visst om att mina billighetssmycken låg där. Lampor tändes, mattor genomsöktes, ursäkter samt försäkringar om att det inte var någon fara utbyttes - och bara det ena örhänget hittades. När jag vaknade nästa morgon skickade jag iväg en liten snabb bön i stil med "egentligen är det inget viktigt alls, meeeen, om du inte har nåt bättre för dig så kan jag väl få hitta mitt örhänge", mycket medveten om den höga graden på i-landsproblemet. Det första jag såg när jag öppnade ögonen var örhänget där det låg mitt på mattan, fullt synligt (rimligtvis borde vi alltså ha hittat det kvällen innan).
Sedan dess har örhängena tappats i duschar och omklädningsrum, trillat ner i sjalar och av misstag åkt med när jag tagit av mig en tröja.
Häromveckan verkade det dock vara dags igen. Plötsligt fattades det ena samma billiga fejkpärlörhängen. Jag letade genom tröjor, fickor, golvet och hyllor, men förgäves. Förbannelsen tycktes ha slagit till igen. Jag orkde inte ens be i stil med förra året, utan accepterade mitt öde. Trots allt vet jag om 4-5 Ur&Pennbutiker i Sthlm.
Imorse, bakom en mugg och halvt dold av en papperslapp, låg mitt örhänge där.
Tack och bock!

Let's call it a day

Publicerad 2010-08-21 22:46:59 i Allmänt,

Idag har jag

- gått upp alldeles okristligt tidigt för att åka till jobbet
- haft magknip
- inte lyckats lösa ett enda korsord
- fått syn på mig själv i spegeln och önskat att jag haft en pappkasse till hands
- varit säker på att några av de boende fejkar sin demens
- ätit alldeles för mycket choklad
- suttit ensam hemma med släckta lampor och känt mig gnällig över att det var mörkt
- inte behövt cykla i regnet
- ofrivilligt varit publik till uppvisningen av en gubbes könsorgan (vad är grejen liksom?!)
- jobbat sommarens sista delade tur

Dum Anki

Publicerad 2010-08-17 18:37:46 i Allmänt,

Oh my, I', doing it again! Idag skulle skulle skulle jag verkligen ut och springa... Meeeen. Jag är bjuden till A-K klockan sju, och nu är klockan 18.35... Och innan jag hinner byta om och komma ut och springa måste jag skriva klart ett mail till flygbolaget, rådfråga mamma i en annan fråga, och... Ni ser vart det leder. Det blir nog ingen joggning idag heller. Inte bra. Inte bra alls.

Dagens gnälldos

Publicerad 2010-08-16 11:58:36 i Allmänt,

De senaste dagarna har jag varit så otroligt rastlös! Det tar sig uttryck i att jag ligger på soffan och inte orkar göra mycket mer än att vara missnöjd, och byta kanal. Logiskt... O ja, logiken flödar. Not.
Inte orkar jag eller har lust till att läsa heller, för de böcker som står till buds har misslyckats med att fånga mitt intresse.
När jag har extra tråkigt går jag och småäter müsli. Vad är egentligen grejen med att äta när man har tråkigt? Jag menar, i ärlighetens namn blir man inte särskilt upplivad av att höra knastret av rostade havregryn heller... So get over it!
Nu har jag en vecka schemalagd tid kvar på jobbet, sedan har jag tänkt försöka ta tag i mitt liv lite grann. Grejen är bara den att mamma har börjat jobba igen, och Evald kommer och går som han vill, Lovisa & David har återvänt till Stockholm, A-K flyttar snart till tassemarkerna (Malung), Lisa jobbar men drar snart iväg någon vecka. Maria, när åker du till Växjö?!
Blööööh... Jag känner mig som ett sjunkande skepp.

I murderlized it...

Publicerad 2010-08-14 19:32:37 i Allmänt,

  Kära vänner. Bry er inte om styckeindelning (eller borde jag säga styckning? Du kommer att förstå snart!) eller tempus. Håll istället till godo med min uppenbarligen sjuka hjärna. 

Om du är en trogen läsare med gott minne, minns du kanske att jag pratat om drömmar förut. Titt som tätt drömmer jag helt skruvade saker, och i natt var det dags igen..!
  Jag sov i Mossarp i natt, för att få lite närmare till jobbet, och brukar ha svårt för att somna där. Kanske var det det som gjorde att jag drömde knasigt, kanske var det stressen inför att behöva stiga upp okristligt tidigt för att jobba igen efter en veckas ledigt, eller så är det bara mitt undermedvetna som fått influensa. Vad vet jag. Kanske är jag bara knäpp.
  Det hela började i alla fall med att det fanns en apa (ja, en riktig apa) hemma hos mina kusiner. Och nej, den var inte liten och söt, utan av någon anledning var jag rädd för den. En läskig apa alltså. Dock var detta inte något som mina kära släktingar reagerade på som konstigt. Kanske är det vardagsmat för dem att ha en schimpans springande hemma hos sig? De har då dolt det skickligt om så är fallet... Jag ska nog kika lite närmare i deras tvättstuga ikväll, bara för säkerhets skull...
  Nåväl. Drömmen fortsätter. Jag beger mig till jobbet, där jag glömmer bort att ge alla pensionärer deras mediciner. Min reaktion när någon (många timmar efter att pillerknaprandet borde skett) talar om för mig att det faktiskt ingår i mina jobbuppgifter att se till att de får i sig sina utskrivna tabletter är "Jaaahaaa...?! Ja, det kanske det gör ja...".
  Att jag drömde om jobbet är helt förståerligt, och dessutom visste jag att jag var den enda med delegering på förmiddagen = allt medicinansvar vilar på mig. Helt förståerligt som sagt. Men, drömmen är inte slut här, utan nu kommer delen som orsakar mig störst förvåning:
  Efter jobbet återvänder jag till mina kusiners residens (schimpanseländet tycks dock ha gett sig av, eller höll sig bara inomhus), och vi bestämmer oss för att grillning är en bra idé. På något sätt får jag tag på en kritvit kanin (vi snackar en sån där som trollas fram ur svarta trollkarlshattar), men inser att för att kunna grilla den måste jag döda den. Och oh my, how I killed that poor rabbit! För att citera två råttor ur Dr. Dolittle, så "söndermördade" jag den!
  Jag började med ett vedträ, och slog till kaninstackarn i huvudet, men tydligen inte tillräckligt, för den blev bara lite omtöcknad. "Hm..." tänkte jag, och fick för mig att det var en bra idé att knäcka ryggraden på den. Dock var just den här ryggraden mer elastisk och böjbar (åt fel håll alltså) än vad jag misstänker att kaninryggrader i allmänhet är. Alltså tog inte heller det här livet av pälsbollen, även om jag till slut hörde ett knak, och den började nu se rejält tilltuffsad ut. "Men så här kan jag ju inte låta den lida, nu måste jag ju se till att få död på den!" tänkte dröm-Anki. "Att ta tag i bakbenen och drämma den i marken, det borde göra susen!". Tänkt och gjort, men kära läsare, det här var en mycket seglivad kanin. Tilltuffsninggraden har ökat avsevärt, och hur kanineländet INTE dog är sannerligen ett mysterium i sig, för den var rejält skadad (hur fräsch skulle du känna dig efter ett slag i huvudet med ett vedträ, ryggraden knäckt fram och tillbaka, och sedan dängas i marken med huvudet före?).
Nu drabbas mitt drömjag av panik, och tar återigen till vedklabben, och dunkar och dunkar och slår tills livsanden till sist sviker den stackars lilla kaninen. Efter min misshandel finns det fortfarande lite vit päls kvar här och där, men annars har det som för en liten stund sedan var en levande kanin har förvandlats till geggamoja. Kaninmos helt enkelt.
"Nähä, men det här går ju inte att grilla", tänker jag och går därifrån.

Huvaligen. Tur att det inte är i min hjärna "Djurrättsalliansen" har varit och smygfilmat...

Eventuellt pratade kaninen med mig medan jag dödade den.
Hoppas att Lisa påbörjar sin psykologutbildning snart.

En spökskrivare kanske vore något?

Publicerad 2010-08-10 17:00:20 i Allmänt,

Kära läsare, om det nu finns några kvar efter sommaren.... Min blogg har inte begått självmord, men den står kanske vid kanten och kniper fast med tårna för att inte trilla ner.
Hav förtröstan, så kanske det strömmar till igen när jag åker ner Spanien. Förhoppningsvis kommer det att finnas lite mer att berätta om då, än dagens färg på strumporna (inte ens det kan jag bjuda på nu i dessa torftiga bloggtider, eftersom jag allt som oftast går barfota på sommaren), som ibland ter sig som det mest spännande i vardagen.

När jag var liten närde jag drömmar om att bli författare. Inte visste jag då att jag inte ens skulle kunna hålla liv i en blogg...

Det blir ingen rubrik idag

Publicerad 2010-08-04 11:29:13 i Allmänt,

  På jobbet får jag många tillfällen att babbla på om mig själv. Uppdateringar om vad som hänt sedan förra sommaren, och vad som händer till hösten. Spanienplanerna har uppbådat många "Ooooh!"-n, samt lika många lyckönskningar. Dock är det några som samtidigt låter liiite tveksamma...
"Men oj, hur vågar du?" - Tja... Det är väl lite som Hjärnkontorets frågelåda: Frågar man inget får man ingenting veta. Alltså, vågar man inget får man ingenting veta (iaf inte om livet utanför Gislaveds kommungränser).
"Men ska du åka alldeles ENSAM?" - Nej nej, inte har jag råd med privatplan inte! Vi blir säkert många på flighten.
"Men har du inte funderat på att stadga dig? Börja plugga, skaffa pojkvän och lägenhet och sånt?" - Jo, finns det startpaket för sånt på IKEA? Tänk att få ha en man i byrån, i en ask bland andra grejer... *visslar*
"Nej, jag skulle inte kunna åka iväg så där bara, jag skulle inte kunna lämna flickorna." - Men hallå eller?! Det är ju viss skillnad på att vara 20 och åka iväg, och att vara närmare 40, gift och ha tre små barn. Man kan inte jämföra så! Rent krasst har jag bara mig själv att tänka på. Eller i alla fall bara mig själv att ta ansvar för. Den dag jag (förhoppningsvis) har familj och hela fadderullan kommer jag nog inte heller att "bara sticka iväg".
  Nåväl. All den här äventyrslustan (eller vad man ska kalla det) skyller jag på min mor (som alltid bemöter mina planer i stil med "Det låter trevligt, när åker du?"). Förvisso har jag gått själv så pass bra att hon aldrig behövt knuffa mig ur något bo, men jag vet att hon gladeligen skulle göra det om det behövdes. Dock vet jag inte om jag känner mig riktigt hugad till att jobba som husmor på en missionärsskola, med ansvar för en massa ungar. Men, vem vet. Tids nog kanske :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela