annjoh

Här händer det viktiga saker minsann... Ajjemän.

Man kan inte gilla allt

Publicerad 2012-07-22 09:23:39 i Allmänt,

När jag var liten tyckte jag, som de flesta andra normalt funtade barn, inte om broccoli. Nu är det min trogna följeslagare genom livet, grönsakernas grönsak.
Fram tills förra sommaren visste jag med bestämdhet att jag kokt ägg inte smakade bra i min mun, bara för att en dag upptäcka att något skumt hänt med mina smaklökar och det plötsligt var gott.
Kaviar har jag under hela livet försökt hålla på ett betryggande avstånd på ca 2 meter och rynkat missnöjt på näsan så fort det kommit innanför min säkerhetsgräns. Tills jag firade midsommar i en slussvaktar stuga och Helén revolutionerade mina framtida frukostar. Nu äter jag finncrisp och Kalles randiga så att smulorna - ja, vad nu smulor gör. Yr, flyger, sprutar? Eller bara smular?
Det finns alltså en hel del saker som jag minsann visste att jag inte tyckte om, men som senare visat sig vara ganska trevliga ändå (eller som mormor skulle ha lagt fram det: som jag lärt mig tycka om.). In my face liksom. Med det i åtanke håller jag på att bearbeta mig själv och idén att gå och simma, något jag inte gjort inomhus på en sisådär 3-4 år. För att jag vet att det är långtråkigt och att jag minsann inte tycker om det. Så kanske är det värt ett nytt försök. Om en vecka eller två (eller tre eller fyra, när beslutet mognat).
Fast vid inlagd sill, där går min gräns ändå.

Tidsfördriv

Publicerad 2012-07-17 21:33:31 i Allmänt,

Jag bloggar uppenbarligen inte med någon större nit, och någon ursäkt har jag inte, varken bra eller dålig. Tidsbrist kan jag då verkligen inte skylla på i alla fall, utan det handlar väl mer om att jag prioriterar att göra annat. Till exempel:
- äta frukost på balkongen om vädret tillåter
- dricka kaffe
- jobba
- läsa
- slösurfa i jakt på en bra blogg att slöläsa (förvånansvärt få väcker mitt intresse)
- släpa min kropp till gymmet eller på en joggingrunda
och så mitt senaste favorittidsfördriv:
- lösa korsord, gärna i kombination med frukostätandet och kaffedrickandet. Det kommer att bli en perfekt liten pensionär av mig en dag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela