annjoh

Här händer det viktiga saker minsann... Ajjemän.

Ett sånt där vardagsinlägg

Publicerad 2013-02-26 16:05:38 i Allmänt,

... som ni ändå verkar gilla, knepigt nog.
Idag är dock en dag som jag själv inte är särskilt förtjust i, trots att solen skiner och jag därför borde vara på bra humör helt automatiskt. Det är inte så att jag är på direkt dåligt humör heller, men jag är lite rastlös och frustrerad och har ägnat en timme åt att stirra upp i lysrören i taket. Nä, inte särskilt produktivt, jag vet.

Nu "borde" jag egentligen vara ute och springa, men jag känner inte riktigt för det (något som inträffar lite för ofta), så istället dricker jag kaffe och äter upp resterna från Johannas chokladkaka-to-die-for. Om livet i stort inte är svart eller vitt blir det i alla fall ofta det när det kommer till min träning: antingen tar jag en promenad/joggingrunda, eller så sitter jag kvar i soffan och tar en extra kaka. Kanske jämnar det ut sig under en livstid ändå.

Om en timme blir det tantsamling, sedan delas Spanien i två när Barcelona FC möter Real Madrid. Vi har spanat in en (av alla tusen) bar som ska visa matchen på storbildsskärm och ta del av spektaklet där.

Fortfarande inga bilder tyvärr. Kanske skulle instagram vara något?

The ugly truth

Publicerad 2013-02-25 09:52:21 i

Nej, nu vet jag!! Vad jag gör när ingen ser: Jag äter upp bananchipsen i müslin! Egentligen är det en knäpp "när ingen ser"-sak att göra, för grejen med att göra något när ingen ser är ju att inte någon ska få reda på det, men de uppätna bananchipsen lämnar ju spår efter sig till den mån att de lyser med sin frånvaro = någon har petat i sig dem… Ibland genomför jag skärpningskampanjer med mig själv, och då brukar det bananchipsen och havregrynen sina i en mer balanserad takt, men sen får jag ett "återfall" igen…

Kanske är det här någon annans största vardagsproblem?

En lista

Publicerad 2013-02-21 21:47:39 i

Idag firar vi en månad i Badalona! Det har vi firat genom att... inte fira alls, men vi kan ju festa till det lite här på bloggen med två inlägg på två dagar! Listor, det är bra när man inte riktigt vet vad man ska blogga om!
 

onsdagslista

 

Hur har din dag varit?

Hittills inget vidare, det ska erkännas… Tog en promenad för att vakna upp ut mitt zoombietillstånd, men det gick inget vidare. Hade morgonbön med Antonio och Carlos, och har sedan chattat en lång stund med både Krister och Aníbal medan jag störtgråtit en stund till följd av några problem som kommit upp vad beträffar vår insats här i kyrkan. Nu har jag dock lugnat ner mig lite och väntar på att Ellen ska komma hem och laga lunch åt mig (hon har erbjudit sig att laga maten idag, jag är inte riktigt så curlad som det kanske låter).

Gårdagen var alla tiders dock, då gick jag ganska rejält vilse i Barcelonas förorter och insåg att jag var betydligt längre hemifrån än jag tänkt från början. Mitt lilla äventyr resulterade i en promenix på 1 timme och 45 min och en blåsa på höger häl. Sedan åkte vi in till stan och åt lunch på Bilbao Berria som under februari ut har "antikris-dag" på onsdagar och har pinchos för 1 € stycket (nästa onsdag är således sista gången och vi har redan bestämt att vi ska dit. Det blir tredje onsdagen i rad för min del… För mycket av det goda kan vara alldeles underbart, eller hur det nu är man säger, visst?), och strosade sedan runt i de gamla kvarteren. Fint värre!

 

Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?

Eftersom Mathias skulle ha hetat Christopher om han inte fått sig just Mathias tilldelat antar jag att jag hade fått dras med det om jag hade varit kille. Vad gäller tjejnamn har jag hört att pappa föreslog Ulla och Berit, men om det någonsin var aktuellt på riktigt tackar jag mamma för att ha fört honom på bättre tankar. Jag har försonats med mitt namn, även om jag hellre haft nått mer "normalt" när jag var yngre.


Vilket är ditt största beroende?

Just nu, choklad och Vänner. Jag vet inte vad det beror på, men under bara den månad vi varit här har jag hunnit utveckla ett slags Vänner-sug jag inte erfarat förut (detta är anmärkningsvärt med tanke på min umgängeskrets), och kan till och med dra Vänner-skämt.

Vad gör du när ingen annan ser?

Kissar med toadörren öppen..? Och här i Badalona lånar jag ibland Ellens och/eller Johannas sängar om jag inte riktigt orkar kravla mig upp i min egen...

 

Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?

Att jag inte kommer på något här, betyder det att jag är o-lättroad eller att det är min omgivning som är tråkig? ;)

 

Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?

Jag skulle nog aldrig bli psykiskt sjuk, hur det ligger till med den andra är mer osäkert… Nä, men jag blir nog dement, tycker mig ibland se tecken som tyder på att jag är på väg ditåt redan nu. Hoppas jag blir en rolig dement liten tant.


Vad beställer du på krogen?

… mat…?! Men ok, jag fattar att frågan är alkoholrelaterad. Krogen är inte mitt mest högfrekventerade tillhåll, men igår var jag ju på en restaurang (var går gränsen mellan restaurang och krog??) och då beställde jag faktiskt ett glas rött vin eftersom det var billigare än vatten.

 

Vilken är din största skräck?

Att aldrig hitta ett sammanhang där jag känner mig helt hemma, utan att fortsätta hanka runt så här i väntan på "något annat" i evigheters evighet (och här stämmer vi INTE in i ett enhälligt "amen"!!).

 

Hur gör man för att ragga på dig?

Man är kanske en lagomsnygg, osliskig spanjor som… ja… Inte vet jag. Jag blir inte raggad på så ofta att jag lyckats sammanställa vad det är jag faller för.

 

Vad har du funderat över på sistone?

Konjuktiv i underordnade satser som inleds med "si", och min tro på Jesus.

 

Vad var det konstigaste som hände i helgen?

Helgen var anmärkningsvärt o-konstig.

 

När skäms du?

När folk blir besvikna på mig.

 

Berätta om en minnesvärd bakfylla du haft?

Den mest minnesvärda bakfyllan jag haft är nog minnesvärd mest därför att det är den enda jag haft, men också för att den inte baserade sig på alkoholintag (och jag var för övrigt den enda nykteristen i sällskapet). Medan de andra sippade på den ena drinken efter den andra festade jag loss på en varm choklad med någon slags smaksättning och vispad grädde. Dagen efter vaknade jag med en huvudvärk utan dess like och var utslagen större delen av dagen. Chokladen var inte ens särskilt god, så det var så inte värt det! 

 

Vem är den mest kända människa du talat med?

Alltså, mina lärare på Birka, Jens Comén och Kjell-Erik Eriksson är ju ganska stora inom folkmusikvärlden ändå. Jag menar, Hoven Droven, kan det bli mycket större än så? Eller Jonny Soling, eller… Annars är Niklas Piensoho kanske mer känd inom min läsarkrets?

 

Vilket uttryck använder du lite för ofta?

Min vokabulär är mycket balanserad, därför använder jag inget uttryck lite för ofta. (Där fick ni er Dagens lögn presenterad, men jag kan inte komma på vilket uttryck det skulle vara. För ett tag sedan hade jag en period när jag sa "men va sköeen..?!" titt som tätt, men har slutat med det. Nu är det kanske mer "Men! Skärp dig!", främst åt elektroniska apparater som är mycket mottagliga för både mitt språk och min irritation. Jepp jeep.)

 

Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?

Ja, "Knäppsvensk" (fri översättning från "sueca loca"). Sagt i all vänskaplighet (och kanske lite mer än så misstänker jag).

 

Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?

Att upptäcka att jag är kissnödig precis när jag gosat in mig så där perfekt i täcket (jag har loftsäng dessutom!). Eller att alla mina kläder är trasiga?

 

Vad gör du när du är ledsen?

Ältar, ältar, tar en promenad och ältar, lyssnar på musik och ältar, försöker låta bli att gråta. Gråter.

 

Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?

Pyjamas!

 

Har du någon gång slagit någon?

Jag och Mathias pucklade ju på varandra ganska rejält när vi var yngre. Mina andra bekanta har jag mest rivit eller knuffat :P


Vad ser du fram emot just nu?

Art få träffa olika Våga Tro-relaterade personer om ca 1,5 vecka, och lite senare bytet till La Cullera.

Tiden emellan

Publicerad 2013-02-20 20:42:13 i

Som ni ser har jag inte riktigt kommit in i bloggandet igen och det blir lite långa pauser mellan gångerna… Dessutom är vårt internet ganska segt, så vill jag ha ett inlägg med bilder tar det sin lilla tid. Tiden rullar på väldigt fort, trots att jag kanske inte gör så mycket. Sedan jag bloggade senast har mamma varit här på besök, och då körde vi på effektivt turistande och klarade av de viktigaste "got to do in Barcelona" på bara två dagar, promenerade mycket (MYCKET), åt gott och pratade en massa (vore något annat att vänta av oss två?). Trevligt! Min moder är ett mycket bra resesällskap. Det har regnat för första gången på dagtid sedan vi kom hit, och då rörde det sig om ett sporadiskt duggregn. Ofta är det skönt med vinterjackan fortfarande, om man inte har för mycket under, men ibland åker vårjackan på, och vinterskorna står mest och samlar damm. Jag har plockat upp grammatikboken igen för att försöka väcka liv i det som borde finnas innanför skallbenet och kan inte låta bli att längta tillbaka till Salamanca. I fredags fick Ellen och jag en halvtimmeslång privatlektion i Spaniens historia av en man som vi ville dela ut ett traktat till utanför tunnelbanan. Spanjorer är lite så att de inte slutar när man väl låtit dem börja prata, och som väluppfostrade svenskar ville vi inte avbryta. Vi hade väl inte riktigt tänkt att han skulle hålla på så länge… Det har börjat komma en hermano till på morgonbönen vilket gör det hela lite mer dynamiskt, och i måndags pysslade vi och gjorde chokladbollar med barnen, succé. Tanterna fortsätter pyssla med sina pärlor, men ungdomsarbetet har runnit ut i sanden. Jag skulle ta en promenad, tappade bort mig i Barcelonas förort och fick mig en promenad på 1 timme och 45 minuter. Precis som när jag bodde i Salamanca är mina vardagsskor nu i ett sådant skick att det är litet äventyr varje gång man ska gå ut, men jag kan inte riktigt med att säga att det är att "live on the edge" eftersom kanten är så utsliten att den knappt finns. Men så länge det inte regnar gör det ju inget… Jaa…. Här hade jag tänkt ha en bild på ett blommande träd som pryder parken i närheten, men som sagt är det lite mer än vad vår uppkoppling klarar av.

Röda ögon och stora sjalar, fast omvänt

Publicerad 2013-02-07 17:45:30 i Allmänt,

För er som har Facebook är det ju redan ett känt faktum att jag för några dagar sedan inhandlade en sjal som är röd som i inte mossgrön, här kommer bildbevis. Vi trivs mycket bra tillsammans.

Och photo booth råder bot på alla mina "jag har så små ögon"-komplex. Det är alltså så här jag skulle se ut om min genuppsättning varit en annan.

Badalona sunrise

Publicerad 2013-02-01 09:48:11 i

Imorse såg det kanske ut som på bilden nedan. Det gjorde det i lördags morse i alla fall när vi gav oss ut på en promenad innan frukost. Idag är jag dock alldeles för snörvlig för att varken jogga eller promenera innan morgonbönen, och eftersom vi inte har något fönster i vårt rum vet jag ingenting om rådande väderförhållanden. Igår hade vi i alla fall en underbar dag med 21°C i solen, och passade på att äta lunch på strandpromenaden med Krister och Aníbal som kom förbi. Enligt väderleksrapporten ska det bli kallare nästa vecka, så vi får väl njuta i solen bäst vi kan nu (och det gör vi!) istället, och sedan slå på gasåbäket till element igen när det behövs.
Förkylningen har förflyttat sig från halsen via näsan till högerörat. Det känns ju som att det är åt "rätt" håll i alla fall, så jag hoppas på att den trillar ut ur örat under dagen, och under tiden fortsätter jag med min mystiska spray (borde jag kanske spraya i örat istället? Den tog ju faktiskt bort halsontet i alla fall...).
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela