annjoh

Här händer det viktiga saker minsann... Ajjemän.

Hemfärd

Publicerad 2013-05-23 12:17:52 i Allmänt,

Tetris i resväskan, men med några kilo till godo ändå, hur nu det gått till.
Tiden i Spanien är slut, hur nu det gått till... Inatt får vi skjuts ner till Alicante, väskorna får åka bak på släpvagn eftersom vi har så möe grejer att de inte får plats i bagaget (kan vi inte skylla på att vår ledsagare har en liten bil?), pinsamt pinsamt.
Med mig har jag, förutom alla grejer man kan knö ner i en väska, en förkylning som cirkulerat runt bland alla utom Blanca samt en massa minnen. Jag tänker inte ens försöka resumera tiden här på bloggen, även om det kanske varit en bra idé med tanke på mina högst sporadiska inlägg, men huvudvärken är dominerande. Vill du veta något får du fråga.
Imorgon kl 13 räknar jag i alla fall med att angöra Gislaved i alla fall. Lunchlaxen är beställd, keso och Fäbodknäcke ska jag inhandla inom en snar framtid. Dejt med kusin och Ruben är inbokad. Första helgen har med andra ord alla förutsättningar för att bli bra, sen återstår att se: när slår Sverigetristessen till? Men, nu ska vi väl inte gå händelserna i förväg. Hemmahemma föröver, känns bra ändå.
Vi ses snart, om du vill!

Hemlängtan?

Publicerad 2013-05-10 18:25:14 i Allmänt,

Inatt drömde jag om pappa (eller Mathias, sånt där är ju ofta lite odefinierbart i drömmar) och knäckebröd. Jag tror att jag börjar känna mig redo att åka hem.

Hälsningar från Sueca

Publicerad 2013-05-02 10:50:00 i

 
En ledig kväll i soffan kan det se ut ungefär så här. Blanca, jag och en filt. Eller några helt andra. Filtar har dock varit nödvändigt de senaste dagarna eftersom temperaturen sjönk med 15 grader från ena dagen till den andra och regnet plaskade på tre dagar i rad.
Nu är dock solen framme igen och planen för dagen är att ta sig till playan, och sedan bönemöte ikväll.
Igår hade vi gemenskapsdag med de övriga kyrkorna i regionen, och min del i gemenskapen bestod av att lära ut kubbspelandets ädla konst (på spanska heter det Vikingaschack). Tursamt nog hade jag oförskämt mycket tur och fick ner riktigt många kubbar, så tillsammans med Caro från Tyskland (de har tydligen kubb där också) framstod vi Kubbeliten. Kul att få glänsa nån gång... :P
 
I helgen väntar barnaktiviteter, ungdomsmöte och gudstjänst, sedan har vi bjudit hem en pakistansk vän på middag, under villkoret att han fixar fram maten. Hans lösning på det är att han i sin tur bjuder med ytterligare en vän för att försäkra sig om att det faktiskt blir något ätbart. Spännande! Jag ser fram emot söndagen kan jag säga..!
 
Ja, det är en liten snabb uppdatering. Förra veckan hade jag finbesök av Apg-Sara en dag i Cullera, vi tog en sväng till Valencia och jag lyckades bränna till mig rejält (innan det började regna vill säga...) så nu i Valborgstider sjunger jag "vintern rasat" och tänker att det i alla fall stämmer bra på min rygg... Idag blir det solkräm på.
 
Nu blir det en kaffe på torget innan stranden. Sist vi var där kom det in först fyra poliser och tog en öl på arbetstid (ca kl 21,30), sedan två från La Guardia Civil. En stund senare frågade ägaren om det gick bra att de stängde till gallerdörren, och så rökte de lite marijuana. That's how we do it in Spain... Vi får se vad dagens kaffe bjuder på...
Hoppas ni har det bra hemma bland vitsippor och snöslask!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela