annjoh

Här händer det viktiga saker minsann... Ajjemän.

känn lugnet...

Publicerad 2009-04-18 14:25:23 i Allmänt,

som käre Jan-Erik på datorkunskapen på Lundåkerskolan sa. Han var för övrigt en märklig prick. Gjorde inget alls för att förbättra den stereotypa bilden folk har om norrlänningar (såg, ni?! han log, han log!!)

Men lugn är verkligen något som härskar här på Birka för tillfället. Igår var jag helt ensam på internatet i en halvtimme ungefär, sedan kom det två till. Imorse var vi hela fyra stycken som åt frukost tillsammans!

Nu är det nästan mer barmark än snö, and me liiiike! Vårtecken läggs till vårtecken, så att till om med min skeptiska sida börjar ge vika; massor med knallgula tussilago, videkissar. fiskmåsar, porlande smältvatten i dikena. Om det blir mer vinter nu lägger jag mig ner och dör.
Dock saknar jag vitsipporna. Jag har höga förhoppningar inför hemresan på onsdag.
Och allt solsken gör att det kliar otåligt i mina fötter... Jag vill ha mina nya skor! Materialist, javisst..!

Dagens önskemål är att få bli inlåst på ett bibliotek en sommar. Mamma har redan länge gett uttryck för denna önskan, och jag måste säga att jag mer och mer förstår henne. Vi kanske kan bli inlåsta tillsammans, någon gång kan det ju vara roligt att få läsa upp ett bra citat för någon.
Jag drar mig för tillfället lite för att gå in på bibliotek, därför att jag vet att jag lätt fastnar... I onsdags var jag nere och sökte lyckan på Moras musikavdelning. och deras folkmusikutbud var som en våt dröm... Jag var tvungen att idka benhård självbehärskning för att bara låna fem skivor. Vad är det med Gislaved egentligen, som har ett så i stort sett obefintligt intresse för just folkmusik? Man får vara glad om man ens finns fem skivor i den kategorin på biblioteket där...

Nåväl... Istället för att sitta här och gräma mig, ska jag slänga mig på sängen och plöja igenom den nya Språk-tidningen, som jag helt fräckt lånat från skolans bibliotek. Jag vet att man inte får låna tidningar, men hey, det är helg (dessutom misstänker jag att det bara är jag, och kanske en stackare till, som är intresserad), och jag ska lämna tillbaka den.

Moj.

Kommentarer

Postat av: Maria!

Publicerad 2009-04-21 18:01:00

Åh... "Känn lunget" nostalgi. Haha.

Jag är helt på att bli inlåst en hel sommar på ett bibliotek. Någon med stor fantasy- och historieavdelning! Gislaved är ganska bra på det. Så fort de börjar med sommarlån ska jag hänga på handtaget och försöka slå mitt rekord på 20 böcker samtidigt!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela