annjoh

Här händer det viktiga saker minsann... Ajjemän.

Random Barcelona

Publicerad 2011-02-13 02:02:44 i Allmänt,


  Inspirerad av att los Chilenos (Line och/eller Isabel, om ni läser det här: ja, det är ni, inklusive Laurence. Trots allt bor ni på c/ Chile, så den är given liksom) åkt iväg till Barcelona över helgen tänkte jag att jag kan försöka hinna få upp en del av mina utlovade bilder från nämnda stad. Och hiskeligt vad tiden går fort, vi var ju där alldeles nyss ju!
  Så, ganska random och utan någon vidare kronologisk ordning eller för den delen betydelse, samt med risk för internskämt presenterar jag nedan Barcelona dag 2-7 (och miniatyrerna kan man klicka på för att förstora dem(utom den första av okänd anledning). Tänk så praktiskt. Vi låtsas som jag vetat om det hela tiden. Ajjemän.):





Efter att ha vandrat runt i hamnen, ätit i solen och besökt Barcelonas akvarium fick vi syn på Columbus (?) som stod och pekade ut mot havet i skymningen.



Men vad gör Darth Vader på La Sagrada Familia? Jag vet inte. Dock vet jag att det på den andra bilden faktiskt är en utomhusrulltrappa! Jag har då aldrig sett på maken! Bekvämt dock, det skall icke förnekas.



I Park Güell blev David så till sig att han började klättra på väggen. Det fick man dock inte, informerade herren i keps om högst artigt. "Caballero, caballero, gå ner därifrån."

Jag kikade lite över axeln på den här talangfulle spanjoren, som vanligt fascinerad av folk som kan rita.


"Titta! Sådana där statyer som rör på sig."
"Människor?"
"Ja, precis."
Senare knallade vi upp och höll de rörliga statyerna sällskap och fick svindel.


Jag skulle stå ut med att ha det här huset i min ägo. Tyvärr var det låst, så istället för att bjuda in Lovisa och David på te tog jag kort på den här fotbollsspelande papperslappen. Någonstans här utspelades även följande dialog mellan de äkta makarna:
L: Akta bajset!
D: Säg inte så, då missar jag ju det!


På nyårsafton åkte vi grön linje ut till "Zona Universitaria", uppiffade som aldrig förr (iaf Lovis och David var himla stiliga) och letade rätt på restaurangen där vi bokat bord till kl. 21.00. Vi kom fram kl 21.10. Då var restaurangen släckt och stängd..! Lovis gjorde "Arga hunden" (om jag minns rätt), och efter två uppgivna "vad gör vi nu?!"-minuter traskade vi iväg ca 24,5 meter till grannrestaurangen och festade loss på avokado med räkor, grillad kanin och riktigt goda champinjoner (iaf jag och Lovis, jag minns inte vad David åt). En himla lyckad kväll blev det trots allt.
Om 2011 kommer att bjuda på någon tur är däremot lite mer oklart: Mätta och belåtna tog vi oss tillbaka in till de lite mer centrala delarna av Barcelona, dvs. Plaza Catalunya för att vänta in tolvslaget. På något sätt lyckades vi nog ta oss före i en lång kö, smidigt smidigt. Vill jag stå i kö åker jag till Ullared (eller restaurangen på IKEA L'Hospitalet). Tidigare på dagen hade vi inhandlat vindruvor på La Boquería (dit bör man gå om man är på besök i Barcelona), snoffsigt paketerade i små plastpåsar med texten "Uvas de suerte". Vi hade alltså alla förutsättningar att lyckas. Meeen, det ville sig inte bättre än att David tappade sin första druva på marken redan 23.55, och trots att jag normalt sätt anser att "lite skit rensar magen" tyckte jag att David var en klok man som lät druvan ligga där den låg.
För mig och Lovisa gick det inte så särdeles mycket bättre. Förvisso hade vi alla våra druvor kvar, men kombinationen av att klockslagen var lite otydliga och att vi var lite ivriga ledde till att vi redan hade tre druvor i munnen när klockan började slå. Detta orsakade ett brutalt fnissanfall som gjorde att vi aldrig kom in rätt takt, och således tryckte in den tolfte druvan på det elfte slaget. Jorå såatteh... Vi får väl se hur det blir med det här året. Snygga som få var vi i alla fall, med mycket fina hamsterkinder.


IKEA, alla utlandssvenskars livboj! Här roade vi oss genom att terrorisera de stackars expediterna genom att fråga vad "knut" betyder och fnissande lyssna på svaren, kritisera den spanska ineffektiviteten i restaurangkön samt skratta åt produktnamn som egentligen inte är ett dugg roliga. Dagens fynd efter att mycket utförligt ha botaniserat i Sverigebutikens sortiment blev en burk lingonsylt (dock kom den inte i ett platt paket, och inte en enda skruv för mycket.). Och vilken tur att det fanns vikingahorn, jag som hade glömt mina hemma... Nu känner jag mig som en riktig svensk igen.


Trots att det går att tillämpa "allting har en ände, korven den här två" även på La Rambla, törs jag ändå påstå att det här slutet. Andra änden, dvs början, återfinns vid Plaza Catalunya och i Lovisas och Davids dator.


Till sist var det dags att lämna den halvsunkiga lägenheten utan dagsljus, och nog uppstod lite förvirring när jag hittade ett Eiffeltorn i miniatyr i trapphuset. Visst VAR det väl Barcelona vi varit i ändå?

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2011-02-13 16:25:22

Nej, jag tror faktiskt Barcelona ligger i Paris såatteh...

Postat av: Anki

Publicerad 2011-02-13 16:34:12

nej, jag menar, trots allt åkte jag ju med inrikesflyg

Postat av: Hanna

Publicerad 2011-02-13 19:23:16

Det finns ett eiffeltorn i Prag också...

Ville bara säga det ;)

Postat av: Emrediana

Publicerad 2012-07-05 05:52:07

Your site is best for specialist! i Like IT!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela